Italian pizza?

I kväll var det pizzakväll för familjen. Själv är jag inget större pizzafan, om jag ska ha pizza så ska den vara helt fantastisk god! Typ pizza direkt importerad från Italien, annars får det va. Tyvärr är det lite svårt att få en sån leverans på endast 15 min... Så jag fick en jättegod Felix Paj med kyckling och grönsaker. *mums*  Nu sitter jag här och mumsar på såna där pizzabröd som man får med sig när man köper pizza. Gud vad dom är goda!

      

Ja om en stund blir det Idol, som en medelsvesson som man är. Hoppas att den där Andreas åker ut, det hoppas väl vi alla?

Ha en bra kväll!


Wintertime!

Nu är det så mycket julkänslor i luften att jag tror att jag ska spricka. I morgon är det 1:a december och på söndag 1:a advent. Då blir det först premiär av julkalendern, spännande, och sen, tidigt söndag morgon, blir det lusse- och pepparkaksbak för hela slanten. Dessutom är det dags att ställa fram adventsljusstakarna och sätta upp julstjärnorna så vi får lite mysigt ljus i dessa mörka tider. Men snön som tidigare kom har försvunnit än en gång. (Oj, oj, märkte ni rimmet där? helt omedvetet. Jag är född som poet :P) Men jag hoppas att det snart kommer att komma vitt puderlager igen, det måste det bara göra. 

Här är några härliga vinterbilder från föregående vintrar...

366562-83

366562-86

366562-84

366562-85

Onsdag Kväll

I morgon är det fruktade geografi provet. Jag har försökt plugga så mycket som jag kan (...eller så mycket/lite tid som jag orkar lägga ned på det just för tillfället.) Får se helt enkelt hur det går. Vi ska vara uppdelade i små grupper och svara på G, VG, MVG-frågor muntligt och vi får veta vårt betyg direkt efteråt. Så det är rätt skönt att man inte behöve rgå runt och fundera och oroa sig i onödan. Men någonting säger mig att jag kommer få tunghäfta och hjärnsläpp i morgon. Och så kommer jag önska att jag hade pluggat mer. Men det tänker jag inte göra nu!

Ja  snart är det Vänner, sen blir det Bonde söker fru (haha, jag vet-tönt, men vaddå?) och det avslutas nog med ett top model. Även om jag inte är ett så Big fan av top model, men det är ett skönt program att bara sitta och slötitta på, inte behöva tänka (ja, för tänka är ju asjobbigt, eller hur :P)

Funderar på att kanske köra lite boxning med brorsan i reklampauserna, haha man måste ta vara på tiden ;) Får se hur det blir med det. Nej nu börjar vänner! Ses

image82

Leopard på julshopping

Idag efter skolan drog jag in till centrum för att få lite jul inspiration till alla julklappar som ska handlas. Jag får väl säga att jag lyckades litegrann i alla fall. Det blev några julklappar handlade, inklusive strumpor till mig. Jag fattar inte, alla mina strumpor håller på och gå sönder hela tiden, får slänga strumpor titt som tätt känns det som...så  behovet av fler strumpor var därför stort.
Kom på en till sak som jag ska sätta upp på min julönskelista. Ett par nya mysiga tofflor! Hela min tid här hemma i huset spenderar jag i mina leopardmönstrade tofflor. Det är så sköna och härliga, men nu, ett år gamla, så är deras tid över. Upptäckte nämligen igår att höger toffla har en lång spricka vid sulan. Det går säkert att sy det, men nål och tråd är inte direkt min starka sida...



 Farväl mina små leopardfötter, slutet är nära...

En dagens outfit, haha

Haha, jag var ju bara tvungen att försöka göra en dagens outfit. Jag kan ju säga att jag misslyckas totalt. Jag tog kort på min spegelbild, men spegeln var asskitig! Så bilden är helt äcklig. jag har försökt förminska bilden så smutsen ska krympa, det blev bättre men det ser VÄLDIGT amatörmässigt ut. Men jag är ju en amatör, men en glad sådan! XD Okej här e bilden...

image80

Här ska man väl skriva vad det är man har på sig och vart det kommer i från...
Tröjan: Åhléns??
Klänning: H&M
Nätstrumpbyxor: Lindex.../kappahl (kommer ej ihåg vilket)
Halsband (som man knappt kan se :P): Från julmarknaden i lördags

Haha, ja det här var mitt lilla försök till en dagens outfit. Försöka duger.

See you later...alligator

En kväll i snö

Tog en kort liten runda i kvarteren. Detta är vad jag åstadkom. 

image72

image73

image75

image76

Det var väldigt skönt och rogivande att gå en liten kvällspromenad. Även om den inte var speciellt lång så var det ändå jättehärligt och avslappnande att bara gå runt i mörkret, helt ensam, medan små lätta snöflingor dinglade ner och träffade både mig och marken. Helt underbart! Känslan var...ja, det ordet som beskriver det bäst är avslappnande. Och det är ju något som vi verkligen behöver i vår stressiga vardag och samhälle. 
   Så jag rekommenderar verkligen er alla till att ta en kvällspromenad ut till den snöiga världen.

image77

Snart är det Prison Break, vilken toppenkväll!

Debatt + Brand

Idag har det varit en mycket händelserik dag. Morgonen började med att jag skulle debattera om För dödsstraff på lektionen "konsten att tala". Jag måste säga att det gick super, även fast jag egentligen är emot. Jag tog bl.a. den amerikanska seriemördaren Ted Bundy som ett exempel till debatten. Han mördade och våldogt minst 30 kvinnor under 70-talet, och blev själv avrättad -89. Jag frågade mina motståndare ifall de tyckte att en person som han själv förtjänar att få leva, efter att ha förstört livet för så otroligt många människor. Ska man ge folk som han en andra chans? Det går ju ALDRIG, under inga omständigheter som helst, att förlåta det som han gjorde...haha, ja ni ser hur insatt jag är ;P Nej, men det gick faktsikt bra, även om motståndarna drog upp allt detta om oskyldigt dömda, till att alla människor är lika mycket värda och att man sjunker ner till mördarens nivå i fall man avrättar honom, m.m.
   Vad tycker ni om dödsstraff? Ska vi införa det i Sverige?
image70
Ja, sen började det brinna i skolan...det var väl...tråkigt...:P haha, jag stod vid skåpet och skulle ta fram mina böcker, och så börjar det plötsligt tjuta. Vi anade att det var brandlarmet, men brydde oss inte så mycket om det, jag menar hur många gånger har det inte varit falskt alarm när det har gått i gång? Men tillslut frågade jag om klasskamraterna inte tyckte att det luktade rök...och det tyckte dom. Jaa, så jag började packa för vad som skulle räddas i fall hela skolan mot förmodan nu skulle brinna ned. Jag tog väskan i ena handen och jackan i den andra. Sen var det bara att pallra sig iväg, ut mot fotbollsplanen. Tyvärr lyckades jag inte få med mig skolböckerna...;P   När jag var på väg ut möttes jag av en springande lärare med en liten brandsläckare i högsta hugg, och sen när hela skolan var samlad ute i den friska luften, så kom även en brandbil.
 
image71


Precis innan branden bröt ut hade vi haft gymnastik. Och jag är verkligen glad att jag hann byta om innan det var dags att stå ute i det iskalla vädret med hela skolan... 

Ja, det var lite av min dag! Hur har er varit?

Gråa söndag

Idag är det en sån där lugn-och-inte-göra-någonting-dag. Under morgonen har jag t.ex. mumsat på nybakade chokladmuffins med glass som mamma bakade på morgonkvisten. Jag har även gjort ett litet pilates pass framför teven XD duktig, duktig.  

Har inga särskilda planer för dagen, jo, just det! Jag o mamma ska julpyssla! Ni vet, sätta nejlikor i apelsiner och hänga upp dom i röda sidenband, och sånt. Julen är nära :)
Det lite, eller väldigt typsika är att när jag gick upp i morse, vaknade jag till en vit värld. Marken var täckt av ett ganska tjockt lager snö, och dessutom snöade det rätt så ordentlig. Snacka om att jag blev glad och fylld av glädje- SNÖ!!! Men nu, ja, vi ska inte ens tala om vad som har hänt med snön...Allt är borta, och det har ersatts av regn och slask, mörkt och dystert väder...tråkigt och synd.

Nu är det lunch, kyckling i jordnötsgryta med äpplen och ris. Later!

Lugn och fridfull

Nu är jag alldeles varm o go i hela kroppen efter mitt fridfulla badande. Jag hade det mörkt i hela badrummet med  rökelser som fick lugna ner mig själv och min själ. Så avstressande ett varmt bad kan va. Helt otroligt, skönt.
Nu nalkas det lördagmiddag. Det blir wok, mums, det luktar (eller ska man säga doftar?) så gott i från köket. Sen fick jag glada nyheter från A; Hon har gjort sin berömda kladdkaka+ att det ryktas om att hon ska ha fått massvis med supergoda bullar! Det här verkar blir en höjdarkväll! Haha ;)

   

It's a beautiful day

Det var jättetrevligt på marknaden. Jag köpte ett halsband, armband och en kofta, och allt detta för endast 100 spänn. Det kallar jag riktiga fynd! :)
Mitt nya halsband för 30 kronor

image64


I kväll ska jag över till A, tjejorna kommer också. Vi ska väl ha mys med film och kareoke! (stackars mina kära vänner som måste stå ut med min hemska sångröst, lider med er ;P) Haha, fast det gör inget, vi sjunger alla lite si och så, förutom C- du är jätteduktig! Men hon går ju på kör så det är egentligen fusk...
A har också tänkt att göra sin supergoda och kända chokladkaka. Tjohoo! Den är alltid så där lite halvkrämig inuti, ni vet inte en sån där torr och tråkig kaka. Nej, den är perfekt and I LOVE IT!!

Nej, nu skulle det vara väldigt skönt med ett varmt och häligt skummande bad. Det ska jag nog gå och fixa.
Ha en bra kväll!

Julmarknad

JIPPIII!!! Det är snö ute! Det smälte inte bort helt och hållet, det som kom igår, nej, det STANNADE! Nu är det julkänsla, det kan jag säga. Och som om snön inte skulle vara tilräckligt, vi ska på julmarkand i dag- på Söder! Fy fan va mysigt, det märks att julen är nära nu XD. Jag älskar julmarknader, känslan som man har när man går runt till de olika stånden. De säljs alltifrån marsipanfigurer, brända mandlar, små röda tomtar till hemgjorda smörknivar i trä. oo Gud va det ska bli mysigt. Vi ska åka om en kvart, måste sticka och klä på mig nu.

Ha det bra, SES!

image62

Bilder från ett snömonster

Nu är det en riktig snögubbe (gumma) som sitter här och bloggar. Det snöade betydligt mycket mer än vad jag hade trott. Dum som jag är hade jag på mig min vår/höstjacka och ingen mössa- snacka om blöt! A däremot hade rustat sig med en tjock fluffig vinterjacka med mysig luva+en härlig mössa. Ja, där gick hon och njöt av allt runt omkring oss, medan jag såg ut som en dränkt...ja, jag vet inte vad. Haha, fast det var en härlig promenad i allafall, älskar dig A! 

Några bilder på mitt Buddha halsband ;)

             
image59


      


 Två lime i min halsduk som jag själv stickat (fråga mig inte varför jag tod kort på detta...)


Nu släckas tusen människoliv

Hej hej! Sitter här och lyssnar på iPod, passande nog kom det precis en jullåt- Ebba Grön: Nu släckas tusen människoliv. Håller på och experimenterar med kameran, tar lite bilder och så. Det är häftigt hur olika bilder kan bli beroende på hur mycket man t.ex.  zoomar och vilket ljus man har. En sak eller vad som helst blir helt annorlunda om du bara går lite närmare och zoomar in på max. Jag tycker det är jättkul att se hur saker och ting förändrar sig efter det du ställer in. Mycket intressant. Vem vet, jag kanske lägger in lite bilder senare ;P men jag ska tala om för er innan, att jag bara experimenterar och inte är någon proffsfotograf...men i framtiden kanske ;)?
Jag väntar på att A ska ringa, vi ska gå en av våra långa och välkända promenader. Ska bli skönt, även om det är bäcksavrt ute och det ligger vattenpölar här och var. Men det började faktiskt snöa litegrann, i allafall gjorde det det för en liten stund sen, fast termometern visar över plusstrecket. Snöflingorna smälter väl ändå så fort de har nuddat den fesvarma, äckliga asfalten...onödigt! Bli kallt! antingen ska det bli VINTER eller också får det vara varmt- allt eller inget liksom...
Nej ska nog gå och plugga lite geografi, vi ska ha prov på mineraler och stenar. Typ gnejs, granit och en andra massa liknande grus...ojj telefonen ringer...
Det var A, så det blir inget pluggande nu (tyvärr), måste sticka och klä på mig- det är dags för en prommis.

Ses ha det super!

Mysis

Har haft en liten mysstund framför teven. Mamma har namnsdag idag så hon hade köpt med sig olika bakelser hem. Vi satt och mumsade på en morotskaka och en enormt mäktig chokladkaka med vispgrädde framför Vänner. Jättmysigt! 

image53
 
image54
 

Smile!

Kom nyss hem, har varit på besök hos tandläkaren. Jag behövde som tur var inte laga några hål. Det har jag aldrig behövt göra någon gång - skönt! Men jag har, enda sen kanske fem år tillbaka, ett litet litet hål i mellan två tänder, som jag måste borsta riktigt noga så det inte blir större. Och jag är lite orolig varje gång över att det kanske ska ha vuxit och jag behöver laga det. Men inte idag heller! Ska bara fortsätta borsta extra noga där. Men det lite jobbiga var att jag nu har fått ett till pyttelitet hål i en tand längst in. Jag hade ärligt talat aldrig sätt den, så inte konstigt att den inte blivit borstad med tandborsten :P Så nu måste den också få extra uppmärksamhet morgon och kväll...Aja, bättre det än borrmaskinen.

image50

Nackdelen med detta lilla besök hos tandis var att de "sprejade"  min mun med flour, och det innebär att jag inte får äta något på över en timme! och jag har inte käkat någon mellis, och alla i min närhet vet att jag inte överlever om jag inte får något eftermiddags mums... Hur ska det här gå...?

image51
 
image52

Snart är det jul här i vårt hus...

Jaa, Nu är det bara lite mer än en månad kvar till jul! XD Har ni börjat skriva någon önskelista ännu? Jag har själv skrivit upp några småsaker, men jag kommer faktiskt inte på så mycket som jag vill ha...När man va liten var det aldrig några problem att finna saker som man kunde sätta på sin önskelista. Det var dockor, drömhus, gosedjur, filmer jaa hur mycket som helst. De där leksaksbroschyrerna var fullproppade med härliga julklappsförslag som man suktade efter. Men nu, nu är det inte så längre. Och det känns nästan som om julen var härligare och lyckligare när man var ett litet barn. Kanske var det för att det enda man tänkte på var alla de positiva och glada sakerna som julen förde med sig. Det excisterade inga problem-bara LYCKA! 
   Visst, jag älskar verkligen julen jättemycket. Det finns inget mysigare än när julen kommer, och man bakar goda och mumsiga saker, är med släkten och pysslar medan snön faller ute. Det är UNDERBART! Men ändå...känslan som jag hade som barn är inte den samma, den har tunnats ut, och det känns jättetomt och sorgligt. För jag vill ha den där härliga tindrande-ögon-hos-ett-barn-på-en-julaftonsmorgon-känslan. Vet inte om ni förstår vad jag menar...men i allafall

Nej, jag ska inte få julen att låta som en sorgsen tid för mig, för det är den absolut INTE, fast jag vet att det är många där ute som tyvärr inte ser julen som en underbar tid, på grund av olika anledningar. För dom är julen bara en jobbig tid, speciellt när hela samhället ser julen som ett krav till glädje och alla ska gå runt med ett fånigt och glatt leende på läpparna...

Oops, nu kom jag in på sorgliga saker IGEN! Nu gör jag det som jag hade tänkt skriva om från början. Jo, jag tänkte bara säga att jag proppat i mig pepparkakor med olika härliga och gräddiga ostar på. Det är himmelskt gott, ni som har testat det vet vad jag talar om ;) Och ni som inte har provat- GÖR DET! Ni kommer garanterat inte bli besvikna. Den enda nackdelen är väl att risk för beroende kan uppstå. Men det är det värt ;P

366562-48366562-49

40 min till mat

Ååå, jag är så hungrig! Vi ska äta om ca 40 min då min lillebror kommer hem från friidrotten, så jag sitter här och knaprar på allt jag kan komma över. Har t.ex. fått i mig en halv avokado med gräddfils-,rom- och rödlökssås *mums*, och för tillfället tuggar jag på en morot med hummus som jag precis rört ihop. Jag tar det som finns liksom, kanske lite udda grejer, jag vet inte, men  det är gott i alla fall. Till middag ska jag få strömming med potatismos, jag ÄLSKAR verkligen strömming, även om pappa anser att det är kattmat ;P

image47

Tjaa, efter middagen blir det nog ett TV-tittande på Vänner på kanal 5, och sen dessverre lite plugg, måste göra litegrann. Hade lovat mig själv att plugga i helgen, men det blir ju aldrig som man tänkt, eller hur? Men Vänner slutar klockan 20.00 och Prison Break börjar 22.00, då har jag 2 fria timmar till plugg, yeah right at jag kommer spendera dom 2 h till det :P, men jag får väl gå in med den rätta inställningen till att här ska det arbetas flitigt inom historian och Företags ekonomin...
Jaa, nu är det bara 30 min till middagen, tjohoo!

ses sen, om jag inte orkar plugga så skriver jag igen ;) Hare gött!


Thank God it's FRIDAY!!!

Tjoho, så har ännu en vecka rusat förbi. Gud va härligt. Idag hade vi en stor svenska skrivning i aulan. Vi hade fyra olika ämnen som vi fick välja att skriva om. Jag tog ondska. Visst låter det lätt att skriva om något så brett som ondska, men icke sa nicke, så var det inte idag. Min hjärna pendlade mellan idétorka och hjärnsläpp. Jag lyckades allt som allt få ihop 3 och en halv A-4 sidor på tre timmar, bra jobbat...Men det var hur som helst skönt att få det överstökat. Får väl se sen hur det bedöms.
Idag har A varit glad hela dan, hon ska nämligen på konsert på Peter Jöback, hennes absoluta idol. varje gång hon pratar om någon av hans låtar så blir hon helt salig och får den där lyckliga blicken i ögonen, som hos ett barn på julaftonsmorgon. hehe, ja...han är väl inte riktigt min smak, tycker han kanske är LITE för smörig, men jag är verkligen glad för henne. Jag hade själv den där känslan för några månader sen tillbaka. Det var när jag såg Mötley Crue i Globen, Fy fan vad härligt det va! Det spelar ingen roll hur olika ens idoler är, känslan är densamma.

image42      image45     

Jag själv stack till Sats och tränade där i nästan 1 h så nu är jag starkare än Superman (vad fan fick jag Superman ifrån? haha) Jätteskönt, och nu är jag mätt o glad också då jag ätit pasta med pesto och tog lite naturgodis. varför heter det naturgodis?!? Det låter ju nyttigare, men va fan, det är ju choklad med nötter i, det är ju precis lika onyttigt som marabou mjölkchoklad med schweizernöt! Aja, jag ska försöka att inte bli upprörd...

Ikväll ska jag ta till Amy och E kommer också. Vi ska se på Saw III, och jag har bara sett ettan. Jag tyckte i och för sig att den inte var något läskig, men trean ska ju vara så mycket hemskare. Var det inte typ människor som svimmade och spydde när de såg trean på bio? Ahhh, asrädd :S Och det värsta av allt är att jag på något underligt och oförklarigt vis gick med på att se Saw IV på bio med Amy när den kommit ut. Jag bara: Självklart ska vi det, inga problem! Asså snacka om kaxig, jag har ju för fasen bara sett ettan! Får se hur det blir efter den här kvällen, om jag överlever det vill säga. aja, önska mig lycka till... ha en bra och MYSIG fredagkväll, för jag vet inte hur mysig min kommer att vara.

  image46

Gym- Nej, Pilates- Nej, Box??

Jag hade ju tänkt träna i dag på gym, men så blev det inte. Då bestämde jag mig för att göra pilates, men så har det på något konstigt sätt inte heller blivit av...Så nu har jag tjatat på lillbrorsan att vi ska köra lite boxning! (Ja A, jag sa det faktiskt till honom, han undrade vrf jag sa det..haha) ska slå så hårt jag kan och verkligen kämpa, även om han bara kommer orka hålla dom där boxningskuddarna i ca 5-10 min. Då får jag lite kvällsträning ;) Sen blir det Bonde söker fru. Förlåt men det programet är faktiskt mysigt att titta på :P 

Här kommer bara två små bilder som jag tog tidigare i kväll.      


366562-42


366562-41

Att träna, eller inte träna...det är frågan

Ja, idag efter skolan hade jag tänkt ta bussen direkt till gymmet och köra lite styrka. Men på något vis så blev det inte så. Jag sitter nu här hemma och bloggar och funderar på om jag istället ska köra ett pilatespass framför teven...Det skulle ju vara skönt att få nån sorts träning idag, specielt nu när jag verkligen bestämt mig för att hålla igång. Jag kan inte bryta detta löfte ännu en gång, det får jag bara inte! Hmm, får se hur jag gör, jag får försöka lyckas komma på en riktigt bra ursäkt för mig själv till att inte träna :P

   image40 

Själv får man göra övningarna i sitt lilla vardagsrum...

Frusna tår? Nej tack!

Idag upptäckte jag att jag verkligen måste köpa ett par vinterskor. Inte nog med att jag höll på att få frysskador på alla mina 10 tår så fort jag gick ut. Jag halkade runt som Bambi på hal is också. Mina höstskor har, precis som de flesta höstskor, en lite klack och en slät sula. Detta går inte ihop med isen som ligger spegelblank på gatan, utan man håller på och halkar, tappar fotfäste och ser helt enkelt allmänt idiotiskt ut. För att undvika allt det här måste jag inom en snar framtid köpa ett par varma vinterskor med en bra sula! Jag kollade runt lite och hittade de här supersnygga fodrade coolingarna. De finns i två olika färger, rödbrun och en mörkare djupbrun färg.

Funderar på att köpa dem. Varma och goa, fast inte klumpiga. Vad tycks?

366562-38366562-37

Svart morgon med ett lager vitt

Ush vad hemskt det är att gå till bussen när det är så här mörkt! Man har ingen lust alls att klä på sig och lämna sitt varma mysiga hem för att kliva ut till kylan, och mörkret.
Men nu har det kommit SNÖ!!! Dock inte jättemycket, men det ligger som ett täckande lager över asfalten och dt snöar än. :) Allt blir genast mycket mysigare när snön har kommit. Det blir vitt, fluffigt och knastrande!
Nej nu måste jag sticka till bussen, men ska först koka lite te som jag ska ta med mig. Annars lär jag frysa ihjäl.
Ha en bra dag!

Ett skönt break med Prison

I kväll är det Prison Break, verkligen efterlängtad. Men vad ska man göra i hela 3h!!! Det borde egentligen inte vara några problem att fylla ut tiden. Kan ju alltid göra historialäxan eller kanske engelska inlämningen. Eller varför inte företagsekonomin upplämningen? Jo, för att jag är trött och inte har någon vilja. Fast har man någon gång viljan av att plugga? Nee, inte vad jag vart med om. Men faktum är att jag är så trött att jag inte vet hur jag ska klara av att hålla mig vaken i 3h till! Några tips? Kan ju alltid göra en stor kopp varm te, det blir man väl pigg av...eller? Ja, det ska jag göra nu. See u later...

Den bästa serien ever! (fan att Peter Stormare försvann ur serien så fort) Men Michael Scofield (Wentworth Miller) är bara så het.

 image36 

VI ÄR HEMSKA!

Idag höll jag ett föredrag i skolan. Det var om Belgian Blue, ett nötkreatur som är framavlad till bristningsgränsen för högsta möjliga köttproduktion. P.g.a. denna mutation har den fått så väldans mycket muskler att det ser helt onaturligt ut. Musklerna medför också så otroligt många problem för det stackars djuret. T.ex. under den första kalvningen måste hela 86 % förlösas med kejsarsnitt då bäckenöppningen är mindre och kalvarna mycket större. De vuxna kreaturen får också självklart benproblem av den tunga kroppsmassan som de måste gå runt och bära på hela tiden.  Det kan heller inte ens para sig på naturlig väg, för då skulle hanens bakben brytas av!! helt sjukt! Hur kan vi människor ens komma på idén att skapa en så hemsk kropp åt ett djur? Belgian Blue lider i sin egen kropp, en kropp som egentligen inte tillhör den, en kropp som inget djur borde behöva vara fast i. Och den är fast i den bara p.g.a att VI, människan gillar att experimentera och "leka Gud" och skapa nya och "bättre" raser. Men det är raser som är bättre för oss, som vi tjänar på, såklart. Nej, inte tänker vi på hur djuret mår i den kropp som vi gett den, absolut inte. Lönar det sig för oss så spelar det över huvud taget ingen roll hur djuret mår...

Ville bara få ut allt detta. Det är inte så många som har hört talats om Belgian Blue, så jag ville bara öppna deras ögon över hur mycket Belgian Blue lider varje dag i sin kropp som vi skapat åt den. Jag tycker, som ni kanske redan har förstått, att Belgian Blue är helt fel, att inget djur borde behöva lida så, och att man inte ska avla fram djur som inte kan få leva ett bra liv p.g.a. kroppen, för den är de fast i hela livet. 
Titta på dem här bilderna så förstår ni varför Belgian Blue inte kan leva ett bra och härligt djurliv.

 366562-33 

366562-34

366562-35 Hur kan vi tillåta detta?
 

Mmm...morot Hmm...hummus

Det är ett trött p som sitter här och skriver. Mina armar är helt möra och slut. Jag körde rätt hårt eftersom det var så länge sen jag sist tränade. Men GUD vad skönt det känns nu efteråt, jag ska defintivt komma igång med träningen igen (som om man inte har lovat sig själv det typ 100 ggr förut, men i alla fall, nu har viljan återkommit och den ska inte försvinna igen på ett bra tag, det kan jag lova!) Jag sitter här nu med en, ja gissa vad...morot såklart! Och idag har den fått sällskap av herr dipp Hummus, kikärtsröran. Okej det låter asäckligt, jag vet. Och det ser minst lika äckligt ut, men jag gillar det verkligen och det är gott. (Men lita inte på mig, jag är lite udda som ni säkert redan har förstått. Fast jag skulle nog inte vilja använda ordet udda, det har en lite negativ klang. Speciell passar bättre!)
Hare gött!

Inte som man tänkt

Ja jag hade stora planer på att jogga efter frukost idag, eller i alla fall innan lunch. Men nu sitter jag här och klockan är halv ett och mamma håller på med lunchen. Det ser inte ut som jag kommer springa idag. Men jag hade tänkt följa med pappa til SATS och träna. Det var en evighet sne jag var där sist. Undrar om jag kommer ihåg hur man gör. Ja, men det SKA jag i alla fall göra, om jag sket i att springa så ska jag åtminstone träna på gym. Mamma här också bakat en päronkaka som vi ska äta i kväll för att fira vår far. Så mycket gottisar blir det i dag :) mums

Det här soppan som vi ska äta till lunch, mamma såg det receptet på NIklas mat, jag tycker det verkar gott, det är broccolisoppa med typ chiliräkor. ÄLSKAR broccoli

image30 sen blir det träning image32  ha det bra ses!

Lycklig + pärlsocker + en liten gnutta snö...

Nu har min underbara själsfrände A också skaffat sig en blogg, så nu är vi BB (Blogg buddies ;P) Skitkul tycker jag, och den är så härig, kolla in den :)
Eftersom jag inte hittade någon farsdag present igår i stan så var jag tvungen att snabbt få fram någonting till min kära fader. Min hjärna gick på högvarv och jag funderade så det knakade, jag lovar man hörde säkert hur den arbetade... Men sen fick jag geni idéen - baka chokladbollar!! Okej kanske inte världens bästa idé, men det var det enda jag kunde komma på. Och det går så otroligt fort att göra, så det var vad jag gjorde. Han blev mycket glad, eftersom det både innehåller socker och choklad, vilka är det två saker som han gillar mest på denna jord, det enda som möjligtvis är högre upp på listan är espresso. haha. Men glad blev, så mitt uppdrag var slutfört, nej inte riktigt, jag var ju även tvungen att hjälpa honom att äta dem (såklart!!), så det är vad familjen nyss har gjort.
Tog även bilder på dessa små pärlsockrandeljuvligheter

366562-27  366562-25

Gick även precis ut trädgården, var tvungen att ta små kort på den fina snön som kommit, även om det är pyttelite som har lagt sig

366562-29

366562-28

366562-26

Det är så VACKERT,som kristaller.
 


Myskväll

Idag är det hemmamyskväll med familjen, är själv alldeles för trött för att göra nåt annat än att sitta i soffan framför teven. Vi har precis varit och hyrt film, det blev Children of men, en action/thriller som handlar om att jordens invånare inte längre kan föröka sig, så vi håller på och dör ut. Får se hur den är. Har satt på mig myskläder och tänker ladda upp med mycket vaniljglass, chokladsås och strössel. Det är ju LÖRDAGKVÄLL, så glass är ett måste. Har förresten precis ätit min morot, så nu är jag lugn och glad :)

image21  +   image23+image22+      image24    =  TOPPENKVÄLL!!

Ha det super!


Bekännelse

Jag har en sak att bekänna...jag har ett beroende som jag inte är stolt över...Det här är svårt, jag upptäckte det igår kväll. Jag visste att jag var svag för det, men inte att suget egentligen var så starkt och svårt att stå emot...
Nu kommer det...jag heter P och jag är karotinberoende... hahahaha, men det är faktiskt sant, jag måste äta morötter, gör det flera gånger varje dag, och ALLTID en efter middagen. Det går inte att förklara, det har bara blivit nåt jag gör ,och måltiden får liksom ett perfekt avslut + att morötter faktiskt är väldigt gott. Men igår upptäckte jag till min förskräckelse att morätterna var slut, och det var jättejobbigt! trodde först att det inte skulle spela nån roll, jag menar en morot liksom, det klara jag mig väl utan en dag. Men det var svårt, det kändes som att det var någonting som saknades, jag försökte komma på något annat som kunde ersätta moroten, med vem försöker jag lura? Inget kan ersätta en god, krispig och söt morot <3 Haha, det är STORA besvär jag tacklar med varje dag. (Jag hoppas ni som läser det här tar detta med en stor nypa salt ;), eller med en morot)

För att hedra alla morötter som är alldeles för underskattade!!

image17

image20

image18 Skyddar sina morötter kanske??

Storshopping? haha, inte precis

Idag var jag och A i stan och shoppade lite, ja kan ju säga att hon handla lite mer än jag gjorde ;P Men jag köpte faktsikt en mycket bra sak som jag letade som tusan efter, men tillslut hittade jag den perfekta!! - En termosmugg! :) Jag vill kunna ta med te om jag går ut, ni vet på bussen eller om man går på promenad och det är kallt ute. Kanske lite töntigt men jag ville verkligen ha en sån och nu är jag jätteglad att jag funnit den. Köpte den på Stadium och den verkar bra, det ser ut som att den inte kommer läcka i första taget. Får hoppas på det.
      image16 
Har stora förväntnigar på dig lilla termos, bara så du vet...:P


Härlig promenad!

Hemma igen efter en härlig och lång promenad i novembermörkret tillsammans med A. Vi fick båda efter den 1h och 15 min långa promenaden kalla och rosiga kinder. Är faktiskt lite trött i benen men gud vad skönt det känns, det är så friskt ute och man blir pigg. Snart är det middag och sen dras det över till en kompis, det är filmkväll tillsammans med tjejorna, Yeeah movietime! XD Det ska bli kul, med bara slapp, prat, skojigheter och en massa, massa skratt! Vad gör ni själva för nåt i kväll då??

Ses, hej då från en hungrig mage ;) haha


Otajmat

För några veckor sen köpte jag världens snyggaste skinnjacka från JC. Det var en väldigt varm jacka trots att den var i skinn och skulle därför bli min vinterjacka. Jag har använt den några gånger nu den här veckan och upptäckt att bixtlåset går upp hela tiden, ni vet delar på sig sådär jobbigt. Pappa reklamerade jackan, och affären har nu tagit den för att skicka jackan nånstans där de kan laga och göra om låset. Jag kommer få tillbaka jackan i slutet av nästa vecka. Det var ju bra det, förutom en liten detalj...I morgon beräknas årets "riktiga" snö att komma, och enligt tidningen, inte så lite heller! Ska in till stan då med A och kan tyvärr inte ha min supersnygga vinterjacka (gud vad jag skryter om den, förlåt ;P) Så himla otajmat, jag upptäcker felet med blixtlåset PRECIS när snön ska komma och den verkliga vintern med kyla börjar. aja, men så är det med det. Nu ringde A precis, och vi ska ta en av våra välkända promenader runt i byn. Gud vad det är mörkt men det är väldigt mysigt. Men nu måste jag dra, men inte blir det med någon varm jacka på, icke sa nicke... får ha tjocka tröjor under... ses ha en superkväll!!


Latmask?

Har nu kommit hem från ännu en skoldag. SItter framför datan med en tallrik fil med müsli.Jag funderar faktiskt på att klä på mig joggingkläder och gå ut o jogga. Det var typ 3 veckor sen jag sist sprang, och inte har jag varit på gymmet heller. Det enda problemet med joggingen är att det blir så mörkt ute nu...med det kanske egentligen inte är något problem, utan mer en ursäkt för att inte springa ;P Nej, jag tror jag ska sticka ut nu, fast jag får nog ta rätt så varma kläder trots allt, det är ganska kyligt ute.
Meddelar senare hur det gick, haha önska mig lycka till!!


I skolan...

Nu sitter jag här i skolan, har precis haft Företagsekonomi där jag har börjat skriva om min egna affärsidé. Måste redovisa produktkalkyler och budgetar, väldigt krångligt, men jag tror jag har börjat fatta lite av dom där grejerna. Allt tack vare min älskade och kära vän A (haha, kallar dig A, eftersom jag inte vet om du vill att jag ska ge ut ditt riktiga namn, får snacka med dig om det sen :P)  som inte ger upp hoppet när det gäller mig utan förklarar lugnt och bra ända tills jag har förstått, hur orkar du? <3.

Ska snart ha information och layout, vi övar på touch-metoden, alltså vi övar oss på att kunna trycka på rätt tangenter med rätt fingrar. När man har lärt sig det kan man skriva på datorn med alla fingrar utan att behöva kolla på tangenterna. Därför är det ju bra att jag bloggar, för då skriver jag ju, och alltså tränar jag mig även på touch-metoden!! Smart där ;)

Skriver mer när senare, vet inte när det blir. Hoppas du inte har lika ont A och att du kryar på dig och blir bra<3!!! Älskar dig!


Underbara!

Dem är bara för SÖTA!! Men ibland är dem egentligen hemska och sorgliga också. Men jag ÄLSKAR dem bara så mycket, dem är helt enkelt underbara och så charmiga. Här är några av mina favoriter...

 
366562-13366562-14

366562-11                                                                                                 366562-12366562-9
        366562-10
Söta, men med dyster sarkasm...
Ville bara visa dem, men visst är bilderna i början asgulliga?

Oops, har inte gjort någon matte eller företagsekonomi, ELLER spanskan som jag hade tänkt göra nu innan vänner och Bonde söker fru haha. det blir plugg i pauserna kan jag säga. Ha de bra ;)



Glad!!!

Kom nyss hem från en spänd skoldag. Vi hade STORT historia prov. Gud vad nervös och orolig jag var, vår nya historie lärare har nämnligen visat en ganska sträng och otroligt allvarlig sida. Jag är lite rädd för honom. Så vi alla förväntade oss ett fruktansvärt jobbigt prov... Men det var helt OK, visst var det en del jobbiga frågor, o några få som jag inte kunde svara på, men i helhet ett mycket bra prov och det kändes mycket bra när jag gjorde det och efteråt. Det är så skönt och jag är så lättad. En stor sten har lämnat min kropp :)
Nu är det bara att ladda om till Matteprov på måndag, o sen svenska skrivning o Företgasekonomi prov. Hehe, men det spelar ingn roll, för jag är så lycklig just nu, Tjohooo!! Ska äta lite morötter nu (är i hemlighet en kanin,det visste ni inte va? ), och kolla igenom matten innan det blir middag. ha det bäst, för det har jag!! Puss på er alla människor!

Solstrålar i det mörka

Jaa, nu sitter man här igen med en massa läxor, inlämningsuppg, prov m.m. Det är lätt att man bara vill försvinna ifrån den trista vardagen. Men det gäller att hitta dem där små ljusskenen som finns gömda bakom det mörka. Som tillexempel... DESPERATE HOUSEWIVES!!! Tjoho, kvällen är räddad. Och i går var det ju Prison Break, också ASBRA!! ja och på onsdag kan man ju alltid tänka på att hälften av veckan redan har gått, och på torsdagen är det ju snart fredag, och på fredagen...ja då ÄR det ju fredag och man har hela helgen framför sig XD
Nej, men allvarligt talat så tycker jag ju såklart inte att livet endast är till för Tv serier och helger, men när det väl känns jobbigt kan det vara skönt att tänka på alla dom här små positiva ljusen som finns överallt i vår dagliga vardag och liv.
Men jag ÄR glad för att det är tisdag kväll och längtar efter ett nytt avsnitt av den braiga serien ;)

366562-8

Trött

Gud vad jag är trött. Det har vart en llång skoldag idag och tyvärr kan jag inte slänga mig ned i soffan och slå på Tv. Nej nej, här vankas plugg, plugg och åter plugg. Jag har precis kollat igenom lite i matten, spanskan och geografin. Nu återstår min engelska essay om en engelska bok vi läst. Gud vad jobbigt, jag vet inte alls hur jag ska börja eller nåt! Vill inte!!!! :( :P hehe Men det är väl bara att sätta igång, kan inte skjuta upp det längre, lika bra att få det gjort...
Hur har er dag varit? Hänt nåt kul?
Nej, nu måste jag börja, men skriver sen 
Ha det toppen!  

Mörker

Ush vad mörkt det är ute nu. Det är verkligen bäcksvart. I och för sig tycker jag det är otroligt mysigt, man får tända ljus och burra upp sig i soffan med filten. Och det är precis vad jag ska göra efter jag ätit middag. Bara sitta i soffan och titta på något mysigt TV program, ensam mamma söker, och bara njuta av den sista lediga dagen. Hur kommer ni spendera er kväll?

image7



Ha en riktigt mysig kväll!
                 

Kall om fingrarna

Nu är jag hemma igen från min promenad. Såklart ska det bli mulet så fort jag går utanför dörren, så det fina solklara vädret såg jag inget av. Jag frös om fingrarna hela tiden, fast jag har vantar på mig. Måste investera i ett par nya. Skulle vilja ha ett par lila stickade tumvantar, tror Åhlens har något sånt...
Jo, jag skulle ju ta några bilder hade jag tänkt, det blev inte så mycket men här är några bilder på små höstbär.

366562-4

366562-5

366562-6

Nu ska jag ätalunch, rester från igår middag. Någon jättegod kall rissallad med räkor, gurka, äpplen, purjolök, curry och gräddfil. Ojj, nu skrev jag ju typ hela receptet, hehe ;P men det är verkligen jättegott och nu kan ni ju själva prova det när jag ändå har skrivit allt. hehe ses it´s time for LUNCH!! Mums

Söndag morgon

Godmorgon! Idag är det soligt med en klarblå himmel, jättevackert. Men det ser ut att vara ruskigt kallt. Tänker ta en promenad senare och foto litegrann, men får se till att klä på mig ordentligt.
Igår kväll var det bara hemmamys. Hyrde film med familjen, Last King Of Scotland. Den var väldigt bra och gripande. Den baseras på verkliga personer och händelser. Nicholas Garrigan har nyligen tagit läkarexamen och vill göra nytta i världen. Han reser till Uganda och får arbete på ett litet sjukhus i en by. Han är verkligen behövd där. Men Ugandas nyblivne president, Idi Amin, anställer Nicholas som sin private läkare efter Nicholas har räddat livet på honom. Nicholas blir såklart lycklig över den stora äran att få arbeta åt en sådan trevlig och viljestark karl. Men med tiden märker han att presidenten inte är så mån om folkets frihet utan använder sig av brutala metoder till att styra landet. Nicholas vill inte arbeta för Admin längre utan vill därifrån, men han upptäcker snart att han har blivit en del i hela hemskheten. 
Se den, den ger en verkligen mycket att fundera över.

                                                  image3

Nej, nu måste jag byta om och plugga litegrann :( Ses


Hej hej!

Jag trodde aldrig att jag skulle skaffa en blogg! Och jag vet inte varför jag har gjort de ;P Jag flipprade runt på Tvn och fastnade för en film som gick, Falling in Love hette den. Meryl Streep och Robert Di Nero var med i den och det var en äkta mys med varmt te-film. Man fick liksom den där lugna varma känslan, och det var då jag helt plötsligt fick en stor längtan efter att skaffa en blogg. Fråga mig inte hur det kommer sig men hur som helst var det det jag ville.  Så nu sitter jag här och skriver mitt allra första inlägg. Får se om bloggandet är någonting för mig helt enkelt. Testa kan man alltid göra, och funkar det inte och jag tappar intresset, så vet jag att jag ska hålla mig till att läsa andras bloggar istället :P Men just nu har jag hopp och förvantan.

Vi får se hur det går. Jag vet inte alls hur stilen eller vilka saker som jag kommer skriva här kommer att vara. Ska försöka att bara vara mig och inget annat.

Ses! (snart säkert, jag kommer nog inte kunna hålla mig borta en längre stund såhär nu i början haha )


RSS 2.0