Moulin Rouge

Idag åkte jag och mamma in till stan. Vi var på Nationalmuseet, där vi fikade en jättegod fika, och sen kollade runt på alla målningar. Nja, inte alla dårå, men många ;P. Vi lyssnade på en guidad tur om en utställning om Henri de Toulouse-Lautrec, hans tavlor skildrar till mestadels Paris nöjesliv och har ofta Moulin Rouge som utgångspunkt. Själv tillbringade han nästan all sin tid där, och dog innan han fyllt 37 år. Trots sin tidiga död han han måla otroligt många målningar och ritade typ 1000 bilder. Kommer inte ihåg antalen som guiden sa, men hur som helst så var det väldigt mycket.
  Efter att vi hade kollat klart så gick vi för att äta lunch. Vid vår tidigare lilla fika så hade jag spanat in ett av bröden som jag såg serverades till lunchrätterna och det såg jättemumsigt ut! Det var ett brunt, grovt bröd med russin i! Många tycker nog att det låter jätteäckligt, men jag vet att det finns andra som precis jag, också ÄLSKAR sådana bröd. Ja, för när vi beställde vår soppa och jag var jätteglad över att snart få sätta tänderna i det så efterlängtade brödet, fick jag nyheten att det tyvärr var SLUT! Åå, vilken besvikelse. Okej, inte ett så stort världsproblem kan tyckas, om man sätter det i proportioner till annat. Men minst sagt ett i-lands problem och eller ett "litet-problem-som-medförde-en-besvikelsekänsla-för-mig". Jag älskar mat, och när det inte blir som jag tänkt/hoppats, så är det tråkigt. Jag värdesätter sådana saker.
   Men soppan var ändå god, så det var lugnt. Fast den hade var godare med det där brödet. Aja, strunt samma.

Påväg hem var vi tvugna att stanna hos mammas tandläkare. Igår kväll, vid middagen, åt mamma nämligen Finn Crisp, ni vet sånt där jättehårt brunt, knäckebröd liknande sak...och när hon tuggade så råkade hon krossa en av tänderna. Som tur var så var det ett ganska enkelt fall, och lätt att laga. Men snopen var vi alla, när hon helt plötsligt säger att tanden har gått sönder. Undra om man kan stämma Finn Crisp?? :P:P

Nu väntar en lugn kväll framför teven med nygjord choklad mousse! Ha en mysig kväll!

image199

Hoppas allt är bra med er <3

366562-195


Nu sitter jag här, blöt i håret och iklädd mysiga mysiskläder. Har precis dushat, var nämligen ute och sprang i spåret så här på morgonkvisten/ förmiddagen. Det var rätt så tungt, men otroligt skönt att ha det avklarat!
   Nu ska jag värma lite ost och skinkpaj från gårdagens middag, och sen ta en promenad med en kompis, som om mina ben skulle behöva det, efter en tur på 15 km ;P hehe. Nej, men det ska bli kul att träffa henne, det var länge sen.

Nopp, nu måste jag sticka, är hungrig! ha det superbra!! Ses <3

Tipp, tapp, tippe, tippen

366562-181


Nu har jag kommit hem igen. Pappa skulle till tippen så jag körde honom dit. Lika bra att ta alla tillfällen som man kan till att få övningsköra, man blir ju mer bilvan och säkrare för varje gång.
   Borde nog gå upp och städa mitt rum nu...kul liksom. Men, men, om jag har iPod högtalarna på hög volym, med Kiss i bakgrunden så ska det väl inte vara allt för jobbigt. Ska nog gå och pallra mig iväg nu...rummet väntar!

Trevlig Kväll!

Back home

366562-180


Hemma igen! Det var en trevlig liten shoppingrunda som jag och mamma gjorde inne stan. Dock lyckades jag inte hitta något riktigt fynd. Det var en del fina grejer, men inget som var sådär 100 % rätt. Fast jag hittade åtminstone en födelsedagspresenent till en viss person. Så det var jättebra! Hoppas hon blir glad :D 
   Annars så strosade jag och mamma bara runt, kollade och povade lite saker. Fikade, latte + supergod, grov skinksmörgås. En mysig dag helt enkelt, ute i solen, och i blåsten för den delen oclså. Fast den var inte lika trevlig, usch. Blev riktigt frusen när den började blåsa. Det var mycket härligare när det var helt vindstilla och solen värmde en.

Hoppas ni har en härlig dag!

Good morning starshine

366562-179


God morgon! Hoppas alla har sovit gott i natt, det är en mycket vacker morgon som vi  vaknar upp till. Med en sol som skiner i den helt molnfria himlen. :D Jag och mamma ska snart ta tåget in till Söder för att gå på Second hand jakt, får se om jag hittar nåt kul ;) Vill egentligen shoppa jättemycket, men jag känner att jag måste spara lite av den shoppingkänslan till påsklovet, då vi ska till Paris =). Det lär ju vara rätt så dyrt där...
   Får uppdatera när jag kommer hem, och meddela i falla jag lyckades fynda något roligt.
 
Ha det bra! Och upp ur sängen med er alla segproppar ;P

Stavas Cashewnötter så här??

366562-178

Nu är jag både stark och fräsch!!! Har varit på Sats och tränat styrka, efteråt blev det bastu + dusch, Känner mig ren, både inuti kroppen och utanpå...vet inte riktigt vad jag menar med det, men så känns det ;D
Snart är middagen färdig, det serveras wok i detta hus i kväll, smaskens! Senare blir det en kväll framför teven. Först börjas det med "I en annan del av Köping" och sen en film på TV3, Nicole Kidman skulle tydligen vara med. Det är någon typ utav Thriller, kommer inte i håg vad den hette just nu.

Ha en trevlig kväll allesammans!! Ses i morrn <3

A gift

366562-198

A gift from me to you...

Hello world :D

 
  This is me today!

En stor-rutig skjorta (mammas gamla)
Svart skärp runt midjan (också mammas gamla)
Svarta leggins
Grå-stickade, mycket tjocka och mysiga raggsockor (lillbrorsans)
Brun axelrämsväska (haha, det är också...mammas!)

Haha, det ser ju ut som om jag inte har några egna kläder alls idag. Märkte det när jag hade klätt på mig :P Kanske borde jag shoppa lite?? :P Det är faktiskt mycket passande, för der ser ut som om den här veckan kommer att bli en riktig stads- och shopping vecka! Mamma och pappa har alldeles nyss bokat hotell inne i Stockholm, onsdag till torsdag. Det var nämligen tänkt att vi skulle ha åkt till Verbié, Alperna nu under sportlovet. Men både mamma och pappa fick ryggproblem så det blev inte av :( Så istället hittar vi på lite olika aktiviteter här hemma, i vår egna lilla kungliga huvudstad ;P Det kommer nog bli en härlig, mysvecka. Med shopping, god mat, hotellfrukost!! (åå, jag ÄLSKAR hotellfrukosten, skulle lugnt kunna dö för den :P haha)

Nopp, nu hoppar jag här ifrån! ses sen!


Life is good

366562-190

Mm, nu har jag avnjutit en mycket fluffig och krämig kaffe latte, + en liten godisbit :P Jag måste säga att pappa sköter sig rätt så bra, som husets egna barista! 
   Jag vet inte riktigt vad denna dag för med sig, det är ju rätt tråkigt  väder, grått och mulet...en äkta mysdag helt enkelt! Jag vet att jag i alla fall ska fortsätta med en oljemålning som jag tidigare målade. Har bara några små detaljer kvar att justera, sen är mästerverket fulländat ;) haha. 
  
Men om ni har några idéer på vad man kan hitta på, så är det bara att säga till! Själv ska man nog gå och fixa sig. Skriver lite senare! Hmm, kanske ska man ta sig en liten fotorunda... :)

Ses! <3
  

Är det vår än?

Solen skiner, det är torrt på marken och temperaturen stiger. Det måste väl ändå räknas som vår nu...eller? Visst, det är i och för sig sportlov, men jag ser åtminstone ingen snö här. Och är inte det här ett vårtecken som duger, så vet jag inte vad...

366562-188

366562-187

Nu är till och med himlen alldeles klarblå här. Ska nog ta mig en liten rundtur i skogen :)

A dream comes true!!!

Jaa minsann! Idag har verkligen en dröm kommit i uppfyllelse. Jag vet inte om ni kommer i håg, men i alla fall så skrev jag ett inlägg förut att Kiss kanske skulle komma till Sverige för en spelning på Stadion den 30 maj. Jag var rätt så exalterad över det! Kiss är ju mitt favoritband och som en kung eller Gud jämfört med dagens rockband, som jag då sa, INGEN kan mäta sig med dom, dom är i en klass för sig!!
   Hur som helst så hörde jag inget mer om det, så jag började tro att det helt enkelt inte skulle bli av, som jag visste så var det ju inte helt säkert att de skulle komma. Så jag slutade att tänka på det...Tills i förrgår!! Då pappa läste att biljetter skulle släppas på fredag 9:00 till Kiss i Stadion. Guud jag blev såå lycklig, och sa till mig själv att den här chansen får man bara inte missa!!! Vi MÅSTE få biljetter. Men som jag oroade mig för så skulle trycket vara väldigt stort och biljetterna snabbt ta slut... Jag ville hoppas på det bästa men ändå inte...Jag menar tänk om vi inte får dom...
   Men tack vara att mamma och pappa satt laddade med datorer och telefoner så lyckades de skaffa 4 biljetter!!! Fattar inte att det är sant!!! Helt otroligt! Det går inte att tränga in i den lilla hjärnan att jag, lilla jag, ska få uppleva en äkta Kiss konsert, det största rocklegenderna ever!! (enligt mig).
   Det måste finnas en Gud där uppe nånstans, för hur otroligt är det inte att dom, Kiss, efter en sån lång period inte har gjort något nytt, lagt upp gitarrerna på hyllan och gjort så att jag aldrig kunde tro att de någonsin skulle spela igen. Att min chans var slut och att den aldrig skulle komma igen. Att jag var född för sent för att få kunna uppleva mina största idoler, förutom genom CD-skivor och iPods.
   Men nu så kan jag det!!! Jag får se dom och det är UNDERBART!!!! Är så lycklig så det inte är sant. LÄNGTAR!!!




I'm gonna Shout It Out Loud!!!

Good evening!

366562-185


Jaa, idag har jag varit på sats ännu en gång tillsammans med en bastu och en apelsin. (Tränande självklart  också). Kom hem, käkade ugnspannkaka som lillbrorsan lagat- Dukitigt!! Han började redan prata om stora planer på att öppna en restaurang där han skulle servera våfflor som förrätt, ugnspannkaka till huvudrätt och pannkaka med glass till efterrätten...Ja, dom bra ideérna bara sprudlar ur hans huvud ;)
   Sitter nu här och dricker te, eller rättare sagt det är inte te som jag dricker. Mamma informerade mig nyss om att Rooibos te inte är någpt te eftersom det är kryddor från en buske...? Aja, något sånt. :P

Ha det bra, i morrn är det fredag och jag hoppas på en sak, väldigt mycket. Säger i morrn i fall det slog in!!

All you need is...


image191


Tack gode gud för den moderna värld vi lever i! Utan den här lilla apparaten så skulle livet vara allt bra mycket jobbigare. Det är tack vare den som jag orkar pallra mig upp på mornarna för att genomlida den långa bussresan  till skolan. (25 min är en lång tid! ;P) Okej, att jag har trevligt sällskap med M och C bidrar ju också en del till att bussresan blir något bättre...
   Men som nu när jag nyss var ute och sprang i skogen, då gjorde den lilla iPoden mig sällskap, och peppade mig när det kändes som mest motigt och jag ville ge upp. Mycket bra där me! I just wanted to say...I love U

Nopp, nu är det dinnertime! My favorite time, haha!

Ha det! :D

Färgklickar!

So beautiful, and playful...


366562-182

















366562-185

366562-183

















366562-186

















366562-184

Oljefärg från när jag sist målade.

Mer sauna åt folket!

Har nyss kommit hem ifrån Sats där jag har tränat flitit i nästan en timme :) Jag tog bussen direkt till träningen efter skolan hade slutat. När jag var framme gick jag och köpte en stor gul apelsin (som om dom inte brukar vara stora och gula...hehe:P) och satte mig i bastun och åt. Väl efter det duschade jag och gick sen för att träna, jag var därför lite rosig i ansiktet innan jag ens hade börjat ta i med tyngderna och vikterna. Efter träningen hoppade jag in i bastun än en gång, men denna gång var jag trött i hela kroppen också. *skönt*.
   Det är jättehärligt att basta! Och jag har kommit på att varför ska man bara basta efter träningen för, när man kan basta innan också.  Det blir liksom som en liten nedvarvning efter den långa skoldagen, innan man tar itu med träningen. Avslappning helt enkelt. Och man blir lugn och kan sitta och tänka igenom saker. Jaa, härligt!!

Snart är det dags för Vänner! Tjohoo! Lovely!

Me <3 Sauna!  (jaa, jag har ju faktiskt finskt påbrå ;P!)


Vad gör man med en söndagmorgon?

Såå vad ska man göra denna härliga, halvmulna söndagmorgon. Joo, jag har i allafall lite planer...faktiskt! Fast planerna börjar inte förrän framåt eftermiddag. Jag och mamma har bokat biobiljetter till Sweeney Todd, den som Johnny Depp är med i! :D Den verkar jättebra, och speciellt medJohnny Depp i, då kan den inte bli någon annat än super. Han är ju otrolig på att spela udda roller helt fantastiskt bra!! I alla fall, den längtar jag till att få se.
   Jaa, sen ska man väl plugga lite matte och spanska, har prov i morrn. Tråkigt, men måste göras liksom. Sen tror jag att jag ska gå en promenad och ta lite foton. Det var länge sen jag gjorde det, vilket är synd för det är ju avslappnande och häftigt att få se hur annorlunda verkligheten ser ut på bild - om man har en bra kamera det vill säga, som kan ge den effekten. Får låna pappas kamera så blir det bra :)

Nej, nu ska jag klä på mig, och sen titta på TV4 söndagsmorgon. Stina-Lee och Blondinbella är ju med kvart över 10. haha, det vill man ju inte missa. Nån mer som tänkt titta på det??

Ha det bra!


RSS 2.0