VI ÄR HEMSKA!

Idag höll jag ett föredrag i skolan. Det var om Belgian Blue, ett nötkreatur som är framavlad till bristningsgränsen för högsta möjliga köttproduktion. P.g.a. denna mutation har den fått så väldans mycket muskler att det ser helt onaturligt ut. Musklerna medför också så otroligt många problem för det stackars djuret. T.ex. under den första kalvningen måste hela 86 % förlösas med kejsarsnitt då bäckenöppningen är mindre och kalvarna mycket större. De vuxna kreaturen får också självklart benproblem av den tunga kroppsmassan som de måste gå runt och bära på hela tiden.  Det kan heller inte ens para sig på naturlig väg, för då skulle hanens bakben brytas av!! helt sjukt! Hur kan vi människor ens komma på idén att skapa en så hemsk kropp åt ett djur? Belgian Blue lider i sin egen kropp, en kropp som egentligen inte tillhör den, en kropp som inget djur borde behöva vara fast i. Och den är fast i den bara p.g.a att VI, människan gillar att experimentera och "leka Gud" och skapa nya och "bättre" raser. Men det är raser som är bättre för oss, som vi tjänar på, såklart. Nej, inte tänker vi på hur djuret mår i den kropp som vi gett den, absolut inte. Lönar det sig för oss så spelar det över huvud taget ingen roll hur djuret mår...

Ville bara få ut allt detta. Det är inte så många som har hört talats om Belgian Blue, så jag ville bara öppna deras ögon över hur mycket Belgian Blue lider varje dag i sin kropp som vi skapat åt den. Jag tycker, som ni kanske redan har förstått, att Belgian Blue är helt fel, att inget djur borde behöva lida så, och att man inte ska avla fram djur som inte kan få leva ett bra liv p.g.a. kroppen, för den är de fast i hela livet. 
Titta på dem här bilderna så förstår ni varför Belgian Blue inte kan leva ett bra och härligt djurliv.

 366562-33 

366562-34

366562-35 Hur kan vi tillåta detta?
 

Kommentarer
Postat av: Anna

neeej fy fan, stackars kalv!

2007-11-12 @ 17:04:54
URL: http://storrea.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0